skip to Main Content

De gegevensverzameling in de PRIDE Study verloopt voornamelijk met behulp van digitale vragenlijsten die via deze website ingevuld kunnen worden. De deelneemsters ontvangen per email een uitnodiging wanneer er weer een vragenlijst voor hen beschikbaar is. In de vragenlijsten worden onder andere vragen gesteld over de zwangerschap, gezondheid, leefgewoonten en werk. Voor meer details over de inhoud van de vragenlijsten kunt u hier klikken. Als een deelneemster geen internet heeft of liever per post wil deelnemen, kan dat natuurlijk ook.

Aanvullende methoden van onderzoek

Ook op andere manieren wordt informatie verzameld. Als de deelneemster daarvoor toestemming geeft, kunnen we medische gegevens van haar zelf of van haar kind opvragen bij Perined (www.perined.nl; voorheen Perinatale Registratie Nederland), bij haar apotheek of bij haar verloskundige, gynaecoloog of huisarts.

Daarnaast wordt aan het einde van de tweede vragenlijst (bij ongeveer 17 weken zwangerschap) aan alle deelneemsters gevraagd om een beetje speeksel af te staan. In het speeksel zal het hormoon cortisol bepaald worden. Meer informatie over het speekselonderzoek kunt u hier vinden.

Back To Top